2009 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

Venecija

Pirmadienį ir antradienį praleidau gondolų mieste. Šiuo metu ten vyksta didelė šiuolaikinio meno paroda. Grupė dizaino studentų iš Bolzano universiteto ten važiavo pamatyti tos parodos (jiem universitetas dalį kelionės kainos kompensavo), tai keletas iš mūsų (aš, Jaunius ir Pavel) nusprendėm prie jų prisijungti.

Venecija vienas iš miestų, kurį reikia pamatyti. Visų pirma Venecijoje nėra nei vienos mašinos. Čia visos gatvės yra tokios siauros, kad mašinos čia paprasčiausiai niekur net netilptų. Jei atvažiuoji į Veneciją su mašina, tai ją tenka palikti stovėjimo aikštelėje prie miesto, o toliau - pėsčiomis arba vandens transportu.

Kitas įdomus dalykas yra vandens autobusai. Tai laivai funkcionuojantys visiškai analogiškai autobusams. Jie stoja šalia tokių platformų ant kranto, kurios atitinka autobusų stoteles. Ir net iš vidaus tie laivai atrodo grynai, kaip autobusai. Beje, verta paminėti, kad net policija Venecijoje plaukioja su laivais :).

Pastatai mieste iš išorės nė kiek nerenovuoti. Bandoma išlaikyti juos kuo autintiškesnius. O gatvės kaip jau minėjau labai siauros. Ir viskas einant tolyn kartojasi ir kartojasi. Jausmas kaip tikram labirinte. Orientuotis beveik neįmanoma. Dar Venecijoje, žinoma, daugybė kanalų ir tiltų. Kažkas sakė, kad Venecijoje yra virš tūkstančio tiltų.

Na, žodžiu, man buvo įdomu viską pamatyti ir patiko. Dar kaip minėjau buvome meno parodoje. Paroda irgi visai nieko. Apie ją daug nepapasakosi, reikia pamatyti.

http://picasaweb.google.co.uk/karolis.uziela/20091116Venecija# - Nuotraukos iš Venecijos

http://picasaweb.google.co.uk/karolis.uziela/20091116BiennaleParoda# - Nuotraukos iš parodos

1 komentaras: