2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Taksistai Milane angliškai nešneka

Po siautulingo Naujųjų metų šventimo Nidoje ir sielą gaivinančių lindy hopo vakarėlių Vilniuje grįžau atgal į Bolzano pabaigti to, ką pradėjau. Keliavau su autobusu iki Rygos, tada skridau iki Milano (tiksliau Bergamo) oro uosto su Ryanair, miegojau hostelyje Milane ir kitą dieną keliavau su traukiniu į Bolzano. Kelionė plius minus pavyko gerai, bet apie viską nuo pradžių.

Rygoje belaukdamas Ryanair skrydžio, kaip visada susitikau krūvą lietuvių ir kaip visada Ryanair skrydis valandą vėlavo. Taigi į Bergamo oro uostą atskridau gan vėlai apie 12h nakties ir dar apie 45 min važiavau autobusu iki Milano. Paleido mus prie traukinių stoties. Buvau užsirezervavęs papigiai vietą Milano hostelyje ir planavau pėsčiom iki jo nusigauti (jis ne taip jau toli nuo traukinių stoties, apie 3 km). Ale vos nepasiklydau milžiniškoje ir gana įspūdingoje Milano traukinių stotyje (vos radau tuoletą, o po to vos radau išėjimą, nes pagrindinis išėjimas buvo užrakintas). Po to išėjau į miestą... Naktis, erdvės didžiulės, gatvės plačios, niekur nerandu gavių pavadinimų. Na galvoju bala nematė, reikia pasigauti taksi, jų prie stoties pilna šmirinėja. Viena bėda – Milane taksistai angliškai nekalba. Pirmiems dviem pasigautiem bandžiau paaiškint, kad noriu važiuoti iki to hostelio, dar žemėlapį rodžiau, bet, deja, nieko nepavyko. Pavyko iš trečio karto, nors ir tas taksistas angliškai nė bum bum. Nuvežė mane iki to hostelio, paėmė 10 eurų. Tai važiuodamas dar džiaugiausi, kad vis tik apsisprendžiau neieškot pėsčiom to hostelio, nes pats taksistas pirmyn atgal važinėjo ir itališkai keikėsi, kol surado tą mano hostelį miesto užkampyje.

Kitą dieną, gan pusėtinai išsimiegojęs, patraukiau apžiūrėt miesto. Hostelyje miegojau vienam kambaryje su tokiu serbu turistaujančiu Milane. Jis man paaiškino, kaip su metro nusigauti iki centro. Nors ir tai, kol susigaudžiau kaip tam metro reikia elgtis, truputi praėjo laiko (niekad nebuvau metro važiavęs). Bet po to, supratau, kad ten viskas gana paprasta ir patogu. Visai geras daiktas tas metro, reiktų gal ir Vilniuj tokio :). Taigi išlendu iš metro ir atsiduriu tiesiai vidury didžiulės aikštės su Milano katedra. Vaizdelis įspūdingas. Vos spėju nufotografuot katedrą, jau prisistato prie manęs negras ir siūlo kažkokią spalvotą apyrankę. Aš sakau, ne, nereikia, o jis man vis tiek „my friend, this is a gift from Afrika, bla bla bla“. Nu gerai užrišo jis man tą apyrankę, po to dar pasisiūlė nufotografuot mane prie Katedros (šiaip visai draugiškas ir nekenksmingas jis man pasirodė). Truputi baisu fotoaparatą buvo jam duot, bet galvoju vidury aikštės, pilna žmonių, nepabėgs jis su fotoaparatu. Na nufotografavo, grąžino fotoaparatą ir tada paaiškėjo jo tikslas: sako gal gali sušelpt pinigų nors truputi. Truputi susinervijau, sakau nieko neduosiu ir nuėjau. Nors po to net truputi sąžinė graužė, maloniai kalbėjo, šypsojosi visą laiką, gal ir galėjau duot bent eurą, kad taip jau įklimpau.

Milane daug laiko neturėjau, truputi pasivaikščiojau po centrą, dar iki tokios pilies su parku nuėjau ir jau laikas buvo traukt į traukinių stotį. Po to dar vaikščiodamas pilna tokių negrų sutikau, kurie visi siūlo arba tas spalvotas apyrankes, arba pardavinėja skėčius (kai buvau Milane truputi linojo). Toks jau jų biznis.

Grįždamas į Bolzano turėjau persėsti į kitą traukinį Veronoj. Taip jau išėjo, kad truputi užgaišau stotyje (besikalbėdamas su pora italų su kuriais traukinyje susipažinau) ir pavėlavau persėst į traukinį važiuojantį į Bolzano. Kitas traukinys buvo po 2 valandų, tai nusprendžiau nueit į miestą dar pasivaikščiot. Neturėjau žemėlapio, galvoju eisiu kur akys veda. Ėjau ėjau plačiausiomis gatvėmis kur akys vedė ir netyčia priėjau prie aikštės su žymiąja Veronos arena. Great success. Apžiūrėjau Veroną, pamačiau areną ir grįžau ramiai į Bolzaną. Bolzane pasijutau jau beveik kaip namuose, nedidelis miestelis, viskas pažįstama.

Taigi tiek šiam kartui. Liko man dar pusantro mėnesio slidinėt ir draugaut su itališkais makaronais ir grįšiu į Vilnių. Dar parašysiu apie mokslą Bolzane, nes nieko nerašiau. Bet gal jau pasibaigus egzaminams, bus daugiau laiko, be to galėsiu viską objektyviau įvertinti.

Nuotraukos iš Milano ir Veronos: http://picasaweb.google.com/karolis.uziela/20100108KelioneAtgalIBolzano#

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą